Hotel Vozarev Beograd

Pop Stojanova 16, Beograd, +381 11 4060988, office@hotelvozarev.rs

Beograd info

beograd-info-1024x240
Beograd je glavni i najveći grad Republike Srbije. Sa populacijom od 1,6 miliona stanovnika ubraja se u veće gradove ovog dela Evrope. Karakteriše ga idealna geografska pozicija s obzirom da se nalazi na obalama dveju velikih evropskih reka i na raskršću važnih evropskih puteva. Beograd krase brojne znamenitosti, muzeji, crkve, spomenici, zdanja, trgovi, parkovi i nezaobilazna Beogradska tvrđava.


1-kalemegdanKao najveća oaza mira u Beogradu prepoznaje se Beogradska tvrđava zajedno sa parkom Kalemegdan. Nezaobilazna stanica svih posetioca glavnog grada. Nalazi se na dominantnom mestu u Beogradu, na ušću Save u Dunav odakle se pruža najbolji pogled na ostatak grada.

2-beo-zoo-vrtNeke od najznačajnijih znamenitosti koje se mogu videti su Spomenik Pobednik, Rimski bunar, Kula Nebojša, Vojni muzej, Galerija Prirodnjačkog muzeja, Umetnički paviljon „Cvijeta Zuzorić“, crkva Ružica, crkva Sv. Petke i dr. U sklopu parka se nalazi i Beo ZOO vrt koji upotpunjuje čitav ambijent.

3-knez-mihajlovaKnez Mihailova ulica je najjednostavniji put koji spaja centar grada sa Kalemegdanom. Ova najlepša pešačka i trgovačka zona ujedno je i zakonom zaštićena kao jedan od najstarijih i najvrednijih gradskih spomeničkih ambijenata. U blizini se nalazi čuveni Trg Republike sa spomenikom knezu Mihailu.

4-skadarlijaSpomenik kneza Mihaila Narodno pozorište, Narodni muzej i Pozorište Boško Buha. Nedaleko je i Skadarlija, boemska četvrt sa brojnim kafanama u kojima se preko dana mogu probati neka od najboljih jela u Beogradu a noću je provod zagarantovan.

5-hram-svetog-saveHram Svetog Save je najveći pravoslavnih hram na Balkanu i najveća pravoslavna crkva u svetu. Ukupna visina hrama je 82 m, površina u prizemlju 3500 m2 i može da primi oko 10 000 vernika. Gradnja je počela 1936. godine ali je nekoliko puta prekidana i nastavljana. Iako još uvek nije potpuno završen privlači desetine hiljada posetilaca godišnje.

06-nbsHram Svetog Save se nalazi na Svetosavskom platou, okružuju ga Narodna biblioteka, Karađorđev park i spomenik, crkva Svetog Save i parohijski dom. Nedaleko od hrama nalazi se Trg Slavija, jedan od glavnih gradskih orijentira Beograda.

180084160

Ada Ciganlija je veliki sportsko-rekreativni kompleks gde se nalaze uređene staze za hodanje, trčanje, vožnju bicikla i rolera, tereni za fudbal, košarku, odbojku, rukomet, tenis, bejzbol, golf, ragbi i hokej na travi. Ada Ciganlija je sa jedne strane okružena velikim jezerom i sa pravom je nazivaju „Beogradskim morem“ s obzirom da je tokom letnjih meseci dnevno poseti i do 150 000 ljudi.

8-beograd

Beograd pruža dobre mogućnosti i za obavljanje kupovine, bilo da su u pitanju svetski brendovi koji se mogu naći u tržnim centrima ili stari zanatski proizvodi koji se mogu naći u starom delu grada.

9Crkva Svetog Antuna Padovanskog je najveća katolička crkva u Beogradu. Delo je slovenačkog arhitekte Josipa Plečnika. Značajan je njen 52 m visok toranj čiji je vrh zakrivljen 45 cm u odnosu na temelj i predstavlja svojevrsnu atrakciju.

10-sajamBeograd je poznat i kao organizator brojih konferencija, sportskih događaja svih nivoa, koncerata, sajmova, izložbi, sve to zahvaljući prostorima kao što su multifunkcionalna Beogradska arena, dva sportska stadiona, Beogradski sajam.

 

 


Organizovane ture

 

10 downtownBEOGRAD – PEŠAČKA TURA

Jedinstven i najbolji način da se upozna Beograd! Čućete sve zanimljivosti o Beogradu od mladih i profesionalnih vodiča koji će vam otkriti sve tajne i manje poznate priče o našem gradu. Tura obuhvata obilazak nekih od najznačajnijih atrakcija: Trg Republike, Boemska četvrt (Skadarlija), najstariji deo Beograda sa otomanskim nasleđem, „Silikonska dolina“, ZOO, Kalemegdanski park i Beogradska tvrđava, spomenik Pobednik – najpoznatiji simbol Beograda, ušće Save u Dunav, Saborna crkva, Kafana „?“, Knez Mihailova ulica.

svakog dana u 11h i 16h


11 zemunZEMUNSKA TURA

Šetnja kroz stari deo današnjeg Beograda, ali Zemun ima sasvim drugačiju istoriju. Šetnja kroz savremene široke bulevare i stare uske ulice, obilazak brda Gardoš i Milenijumske kule sve zarad zadivljujućeg pogleda. Saznajte zašto je ovo naselje nastalo još u davnom neolitu.

subota u 15h


12 undergroundBEOGRAD ISPOD ZEMLJE

Skriveni predmeti i orkutna istorija. Poseta Rimskom bunaru, vojnim bunkerima iz Titovog perioda, austrijska barutana sa rimskim sarkofazima, žrtvenicima i nadgrobnim spomenicima. Čućete priče o najstarijem centru grada. Videćete najzanimljivije grafite Savamale. Posetićete pećine u kojima je čuvana hrana i vinski podrum iz 19-og veka sa BESPLATNIM VINOM na kraju.

ponedeljak, sreda, petak u 15h


13 tito-2BEOGRAD – KOMUNISTIČKA TURA

Saznajte najinteresantnije priče o bivšoj Jugoslaviji, Drugom svetskom ratu, Titovom životu, „Štafeti mladosti“, Pokretu nesvrstanih, sukobima 90-ih godina, NATO bombardovanju Srbije i Crne Gore 1999. Godine i demokratskim promenama s početka trećeg milenijuma.

utorak, četvrtak, nedelja u 15h


14 pubcrawlBEOGRAD – BARSKA TURA

Upoznajte beogradski noćni život: kafane, barove, splavove i druga popularna mesta u gradu. Sa zadovoljstvom ćemo vas odvesti u najbolje barove i klubove našeg grada. Uživajte u Beogradu sa ostalim posetiocima željnih zabave – Beograd je proglašen za grad sa najboljim noćnim životom od strane vodiča Lonely planet 2011. BESPLATNO PIĆE DOBRODOŠLICE.

sreda, četvrtak, petak, subota u 21h


15 uvacDIVLJI ZAPAD SRBIJE

Zlatibor, Zlatar, Uvac, Kusturičino selo – Drvengrad – 2 dana
Prespavajte u autentičnim srpskim seoskim kućama, probajte ukusnu srpsku tradicionalnu hranu, naučite kako se pravi rakija, poslušajte mir prelepog jezera, prošetajte netaknutom prirodom gde retki beloglavi sup i druge ugrožene vrste slobodno lete, posetite Drvengrad – etno selo poznatog srpskog režisera Emira Kusturice, uživajte u četvoročasovnoj vožni brodom i istražite unutrašnjost pećina u dužini više od 1 km. BESPLATNO PIĆE DOBRODOŠLICE.

svakog ponedeljka, od 1. maja do 31. oktobra


16 djavoljavarosĐAVOLJA TURA

Grad Niš, Đavolja varoš i srednjevekovni manastir Manasija – 2 dana
Uživajte u prelepoj prirodi duž najpoznatijih vodopada u Srbiji, osetite mir i blaženstvo manastira Manasije s početka 15-og veka, posetite drugi najveći grad u Srbiji i mesto rođenja rimskog cara Konstantina Velikog, probajte najbolji roštilj u Srbiji, vidite kulu napravljenu od qudskih lobanja (Ćele kula). BESPLATNO PIĆE DOBRODOŠLICE.

svakog četvrtka, od 1. maja do 31. oktobra


17 panonianfairytalePANONSKA BAJKA

Novi Sad i Sremski Karlovci
Obiđite Petrovaradinskom tvrđavom koja ponosno stoji pored Dunava, mesto gde se održava čuveni EXIT festival, prošetajte prelepim ulicama Novog Sada, posetite autentične vinske podrume u najstarijoj vinskoj regiji u Srbiji, uživajte u panoramskom pogledu na ceo grad sa tvrđave koja se zove „Gibraltar na Dunavu“, probajte lokalnu hranu i prvoklasno vino. BESPLATNO PIĆE DOBRODOŠLICE.

svake srede, od 1. maja do 31. oktobra


18 privatePRIVATNA TURA

Ukoliko želite sami ili sa Vašim prijateljima da obiđete i čujete najzanimljivije priče o mestima koje vi želite kontaktirajte nas i učinićemo sve da vaš provod u Srbiji bude nezaboravan. Organizujemo različite vrste obilazaka pešice, brodom ili autobusom. Pošaljite nam broj zainteresovanih putnika i spisak mesta koja biste želeli da obiđete a mi ćemo Vam poslati najbolju ponudu.